Monday, May 26, 2014

Enes’i vurup delilleri kararttılar

Sendika.org Diyarbakır’da iki çocuğu öldüren özel harekat polislerinin 8 yıldır süren davalarında polislerin, çocukların elbiselerini mahkeme kararı olmaksızın imha ettiği ve delilleri kararttığı ortaya çıktı
enes_ataDiyarbakır’da 28 Mart 2006 tarihinde halka yönelik gerçekleşen polis saldırısında atılan gaz fişeği ile yaşamını yitiren 8 yaşındaki Enes Ata ile 14 yaşındaki Mahsun Mızrak’ın ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle 3 polisin yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık polis polisler katılmadı.
Taraf’ın haberine göre Baba Selamettin Ata, oğlu Enes’in 8 yaşında olduğunu, kendisinden izin alarak teyzesine gittiğini, teyzesinin gelmediğini söylemesi üzerine sokaklarda aramaya başladığını anlattı. Enes’in bir kişinin kucağında görüldüğünün söylenmesi üzerine hastaneye giden baba Ata, savcının otopsiden çıkan kurşunu gösterdiğini ve her şeyin açık olduğunu söyledi. Ata, oğlunu öldürenlerden şikayetçi olduğunu dile getirdi.
Ata ailesinin avukatı Gamze Yalçın, Emniyet Müdürlüğü’nden dava dosyasına gönderilen bir imha tutanağına dikkat çekti. Enes’in vurulduğunda üzerinde bulunan elbiselerin herhangi bir mahkeme kararı olmadan imha edildiğini söyleyen Yalçın, “Bu delillerin karartılması anlamına gelir. Bu konuda imza tutanağını düzenleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini düşünüyoruz. Sanıkların kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.
Mahkeme, sanık ifadelerinin alınması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

No comments:

Post a Comment