Friday, June 13, 2014

Montajlı IŞİD darbesi...

Mustafa YALÇINER
Güncellenme : 14.06.2014 02:04
Sanki... Günün birinde... Durup dururken... Musul’daki Türk Konsolosluğu basıldı... Ve Konsolosla birlikte... 48 görevli IŞİD militanlarınca teslim ve esir alındı.
Adını doğru koyalım: “Rehin” değil... Teslim olup esir alındılar.

Bakın yandaş medyaya, AKP’lilere. Sanki AKP ve Hükümeti’ne bir komplo kurulmuş! En “sağlamı”nı M. Metiner söylüyor: “Gezi’nin ve Musul’un arkasında aynı güçler var”!

Türkiye’yi “nurlu ufuklar”a uçuran.. Büyüttükçe büyüten.. Köprülerle havalanlarıyla donatan AKP ve Hükümeti’ne takmış “bazıları”... Sisi’nin Mısır darbesi’nden beri böyle.. İçeriden ve dışarıdan kumpas kurup darbelemeye uğraşıyorlar! Gezi ile başladılar... Mısır’la hem demokrasinin hem AKP Hükümeti’nin kolunu kanadını kırmaya çalıştılar... En sağlam müttefikini... Müslüman Kardeşleri aldılar ellerinden... “Sıra Türkiye’de”ydi. “Türkiye’nin büyüyüp güçlenmesini istemiyorlar”dı. Böyle demişti Tayyip Bey! Ardından “17 Aralık Darbesi” ile içeriden vurdular. Sonra 25 Aralık... Şimdi “Musul Darbesi”! Henüz demediler, ama en azından zamanlamadan hareketle diyeceklerdir: Arada da “Lice Darbesi”!

Tümü AKP’ye... Hükümetine... Seçim sürecinde olduğumuza göre... Tayyip Bey’in “başkanlığı”nın önünü kesmeye yönelik! Tümü montajlanmış... Kumpas! Baştan aşağı komplo! “Karanlık odakların işi”!

Eskiden dünya “sarı öküzün boynuzu”nun ucudaydı. Düz sanılması bir yana.. Bir “nirengi noktası”na dayalı durduğuna inanılırdı! Bilimin gelişmediği zamanlardı. Şimdiyse, AKP’lilere göre dünya AKP ve Tayyip Beyi eksen alıp dönüyor! “Merkez”de onlar var. Kuş bile uçsa.. Tayyip Bey ve Hükümeti ile ilgili. Devran falan değil... Ya olumsuzsa, “kumpas”. Ya da olumluysa, “biz yaptık”! Bakmayın “yaratılanı yaradandan ötürü severiz” demelerine. “Küçük dağları biz yarattık” kibiri! Ya onlar.. Ya onlara karşı kumpas! Darbe. Komplo.

İşler artık genellikle ters gittiğinden.. Doruğa çoktan varılmış yokuş aşağı kayış başladığından... İçeride ve dışarıda yanlışlığı bir yana... Beceriksizlikle uygulanan neoliberal Türk-İslam sentezcisi milliyetçi ve siyasal İslamcı din istismarı politikaları... Yeni Osmanlıcı böbürlenmelerle... “Merkez ülkeyiz”... “Bölgemizde bizsiz düzen ve oyun kurulamaz” büyüklenmeleriyle... İstiab haddi (taşıma kapasitesi) ve “çizme” aşılınca... İçeride ve dışarıda taşeronluk ayağa dolanınca... Hem Suriye ve Irak’ta hem Soma’da iki türlü taşeronluk uygulamaları da batağa saplanınca... Olacağı buydu!

“Komplo”ya ne hacet! Kumpası Hükümet kendi kendisine zaten kurdu... Kuruyor!

Belliydi, IŞİD geliyordu. Kardeş bilip, konuştuk, anlaşma halindeyiz, saldırmazlar diye Konsolosluğu boşaltmadınız!

Siz... “Esad’ı devireceğiz”, “Emevi Camii’nde namaz kılacağız” diye IŞİD ve sair El Kaide çetelerini besleyip... Lojistik olarak... Ve harekat imkanları bakımından  desteklerseniz.. Rojava’yı yakıp yıkayım... Özerk bölgedeki kantonlaşmaları ve halk iktidarını devireyim deyip... Özellikle Serakaniye’den zorlayan IŞİD çetelerine silah, zırhlılar dahil malzeme desteği yapar... Sınırı açıp geliş geçişlerini sağlarsanız bu örgütü başınıza bela edersiniz!

Ortadoğu’nun toprağı “münbit”tir! Özellikle mezhepçilik fideleri kolay büyür buralarda. Siz mezhepçi politikalarınızla yayılıp toprak kazanmayı.. Kısa günün kârı petrol geliri elde etmeyi önünüze koyarsanız... Mezhepçiliği sizden de iyi yapanlar çıkar ortaya.

Komplocu yaklaşımlar geliştirip... Musul ve IŞİD’nin arkasında “Gezi’nin arkasındaki gücü” arayacağınıza.. Dönüp kendinize ve izlediğiniz politkikalara bakmalısınız! Tabii ki ABD ve Suudilerin de.. Ama sizin de politika ve çabalarınızın ürünüdür IŞİD ve Musul baskını. Tıpkı Reyhanlı bombası gibi!..

No comments:

Post a Comment